Vlieland is één van vijf Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland Vlieland heeft één dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Eenmaal op het eiland Vlieland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust, de schone lucht en het gebrek aan jachtig autoverkeer.Vlieland is een eiland zonder mondain vermaak, hoewel er voldoende uitgaansgelegenheden op Vlieland zijn.
Om naar Vlieland te komen, neemt u de boot vanaf Harlingen. De bootreis – al een belevenis op zich – voert u tevens over de Noordzee. Vlieland is hierin uniek.

Vlieland een prachtig eiland in de Waddenzee.Ver weg van de drukke wereld komt u op Vlieland helemaal tot rust. Vlieland is het op één na kleinste eiland van de Waddeneilanden die tot Nederland behoren en telt ongeveer 1150 inwoners.Op Vlieland beweegt u zich te voet, per fiets of openbaar vervoer. Auto’s zijn alleen toegestaan voor eilanders. Vlieland heeft ongeveer 25 km aan fietspaden en langs de langgerekte stranden, 12 km, aan de noordkant kunt u heerlijk uitwaaien. Aan de Zuidkant beleeft u het leven op het Wad. Naast genieten van strand en zee kunt u op Vlieland ook heerlijke wandelingen maken door bos, duin en het prachtige kweldergebied, ‘de Kroonspolders’. Aan de Westkant ligt de ‘Sahara van het Noorden’. De Vliehors is een overweldigende zandvlakte vanwaar u bij helder weer Texel ziet liggen. Het vuurboetsduin is met zijn hoogte van 40 meter het hoogste duin van Nederland. Hier staat de prachtige rode Vuurtoren van Vlieland welke u kunt bezichtigen. Vanaf de vuurtoren heeft u een schitterend uitzicht op het eiland, de Noordzee en de Waddenzee. Wanneer u op het strand bij de jachthaven bent kunt u Terschelling zien liggen en de veerboot voorbij zien varen. De historische Dorpsstraat van Vlieland is een levendige lange straat waar u tal van restaurant, kroegen en winkeltjes vindt.