Hotel DoniaState

Hotel DoniaState is een gezellig, gemoedelijk hotel. Het hotel telt 32 kamers, waarvan 12 kamers met bad, aparte douche en toilet, en 20 met douche en toilet. Alle kamers hebben een eigen balkon of een  terras, aan de aangrenzende natuurtuin, de stilte, vooral ‘s nachts is oorverdovend.

Na een fantastische nachtrust kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, in onze gezellige ontbijtzaal.

Nadat u hebt genoten van een lekker ontbijt en een lekker kopje koffie ,of na een heerlijke strandwandeling is het pure verwennerij om u even te laten verwennen in schoonheidssalon de Eilandparel, welke is gevestigd in hotel DoniaState. Hier kunt u genieten van heerlijke ontspannende lichaamsbehandelingen, gezichtsbehandelingen of Hamambehandelingen, even alles van u af laten glijden.

Hotel DoniaState ligt midden in de bossen en de duinen, een  unieke plek waar u zo vanuit uw hotelkamer de natuur in loopt. Tevens is het hotel heel centraal gelegen, het strand ligt op zo’n 1000 meter afstand en het(pitoreske)  gezellige dorpje met knusse winkeltjes en gezellige restaurantjes en terrasjes op zo’n 600 meter.

Kamer met douche en toilet en terras of balkon.
(Per nacht inclusief ontbijt.)

Vanaf € 99,00 

Hotel DoniaState heeft 20 kamers met douche, waarvan 10 op de begane grond met een terras en 10 op de eerste verdieping met een balkon. Vanuit elke kamer heeft u een prachtig uitzicht op onze/de natuurtuin. Elke kamer is voorzien van een badkamer, met toilet, wastafel en douche. De kamers beschikken over een lekker zitje, een flatscreentelevisie en heerlijke boxspringbedden, goede nachtrust is gegarandeerd.

Kamer met bad, douche en toilet en terras of balkon.
(Per nacht inclusief ontbijt.)

Vanaf € 114,00 

Hotel DoniaState heeft 12 kamers met bad en  douche, waarvan 6 op de begane grond met een terras en 6 op de eerste verdieping met een balkon. Vanuit elke kamer heeft u een prachtig uitzicht op onze/de natuurtuin. Elke kamer is voorzien van een badkamer, met toilet, wastafel, bad en een aparte douche. De kamers beschikken over een lekker zitje, een flatscreentelevisie en heerlijke boxspringbedden, goede nachtrust is gegarandeerd.

Op een kamer met bad en douche bestaat er een mogelijkheid om een babybed of een extra bed bij te plaatsen voor kinderen tot 12 jaar. ( het is niet mogelijk om voor beide te kiezen)

Overige informatie

De toeristenbelasting bedraagt  in 2023  €2,11 p.p.p.n.

U kunt bij ons tot 12 dagen voor aankomst kosteloos annuleren, daarna worden de verblijfskosten 100% doorbelast.

Wij sturen u 12 dagen voor aankomst een betaalverzoek via Molliepayments.

Een babybed of een extra bed voor een kind tot 12 jaar kan worden bijgeboekt op een kamer met bad en douche. De kosten voor een babybed zijn eenmalig € 15,00, de kosten voor een extra bed zijn € 35,00 per nacht. Het is niet mogelijk om beide te boeken op 1 kamer, wij raden u aan om dan 2 kamers te boeken.

Huisdieren zijn bij ons helaas niet toegestaan.

Ons hotel beschikt helaas niet over een lift.

Wanneer u een kamer boekt via het hotel is dit altijd inclusief het ontbijt. Al onze kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie. De badkamers zijn voorzien van een douche en enkele van een bad met een aparte douche. Daarnaast hebben alle kamers een terras of balkon vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op bos en duin.

Na een heerlijke dag uitwaaien op het strand en genoten te hebben van de prachtige natuur op Vlieland kunt u in uw kamer tot rust komen op onze heerlijke bedden. In het gehele hotel is gratis WiFi

Geschiedenis

Het oude Doniahuis is in 1960 gebouwd. De heer Gerrit Donia heeft er voor gezorgd dat er een vakantieverblijf kwam op Vlieland. In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw was het Doniahuis op Vlieland maar vier tot vijf maanden per jaar (in de zomerperiode) open. De gasten waren vooral groepen, veelal scholen die waren aangesloten bij Stichting Volksonderwijs. Deze stichting was eigenaar van het Doniahuis op Vlieland.

Tot 1973 heeft de familie Wolfswinkel het Doniahuis op Vlieland gerund, waarna het stokje werd overgenomen door de familie Beerta. Dit was echter van korte duur, want al in 1974 nam de familie van Koot haar intrek in het Doniahuis op Vlieland.

De heer Tonny van Koot, inmiddels gescheiden en hertrouwd, heeft het Doniahuis op Vlieland in 1986 overgenomen van Stichting Volksonderwijs. Nog steeds kwamen er vooral veel scholen logeren in het Doniahuis op Vlieland. Er waren scholen die al jaren vaste gast waren, maar er kwamen ook nieuwe scholen en groepen bij. Sommige scholen kwamen elk jaar, vanaf de oprichting van het Doniahuis, trouw terug naar Vlieland.

In 1999 overleed de vrouw van Tonny van Koot; Jans van Koot – de Vries, waarna zoon Jan Peter van Koot de scepter van zijn vader overnam. Tonny van Koot heeft zijn zoon binnen 1 jaar alle kneepjes van het vak geleerd, waarna hij de zaak met een gerust gevoel overdroeg. Hij ging van zijn welverdiende rust genieten. Helaas overleed Tonny van Koot op de veel te vroege leeftijd van 57 jaar in 2002 op Vlieland.

Jan Peter van Koot heeft de bedrijfsvoering op de manier voortgezet zoals iedereen het al die jaren gewend was in het Doniahuis op Vlieland. Er kwamen nog steeds veel scholen, maar ook families, voetbalclubs enz. De meeste groepen kozen voor volledige verzorging ( ontbijt, lunchpakket en avond eten) maar er waren ook groepen die gewoon alles zelf deden.

Het Doniahuis op Vlieland, gebouwd in 1960, was van oude materialen gemaakt. Het onderhoud was dan ook een tijdrovende klus. Ook zijn de wensen van gasten in de loop der jaren veranderd, zoals de behoefte aan meer privacy. Zo was het idee dus snel geboren om over te gaan op individuele kamers.

Wij zijn begonnen in Oktober 2007 met de nieuwbouw van een compleet nieuw gebouw met 32 tweepersoons kamers met douche en sommige met bad. Een schoonheidssalon ( de Eilandparel ), een receptie,  een ontbijtzaal met een kinderhoekje zullen worden gecreëerd.

Zo’n radicale vernieuwing vraagt om een andere uitstraling, maar ook houden wij van tradities. Daarom zal het prachtige nieuwe gebouw de naam hotel DoniaState Vlieland gaan dragen.